Åpning av Mineralmodul i Newton Sørfold

31. august var det høytidelig åpning av Mineral-modulen ”Den moderne steinalder. Digital jakt på mineraler».
Åpning av Mineralmodul i Newton Sørfold
Tilbake

31. august var det høytidelig åpning av Mineral-modulen ”Den moderne steinalder. Digital jakt på mineraler». Modulen er utviklet av Bjørnar Pettersen, Newton-lærer og administrativ leder i Newton Sørfold, i samarbeid med FIRST Scandinavia. Bjørnar har gjort en stor jobb både med utvikling, nettverksbygging og publisitet rundt modulen, noe også åpningen bar preg av. 

Tilstede var representanter fra Nordland Fylkeskommune, Mineralklynge Norge, Omnia, Hammerfall, Fauske bygg, Holger Hartmann AS, Saltenposten, Sørfold kommune, Fauske vgs og FIRST Scandinavia. 
Ordfører i Sørfold kommune, Lars Kristian Evjenth, fikk æren av å avduke dolomitt-steinen som kjennetegner modulen. Han er stolt over prosjektet og satsningen kommunen har mot realfag. 

- Ambisjonen er at Newton-rommet skal være relatert til ting i Sørfold. Elkem, Hammerfall, klebersteinforekomst. Mineraler er kjempeviktig for Sørfold. Dette rommet skal bidra til at ungdom skal få lærelyst, forteller han. 

Elever fra Straumen demonstrerte deler av modulen og det hele avsluttet med at Bjørnar avslørte at elever fra Sørfold er invitert av direktøren i NGU (Norges Geologiske Undersøkelser) til å holde et innlegg på den store internationale høyprofil konferansen "The Green Stonage" i Trondheim (Juni -18). 
Gratulerer til Sørfold kommune!


Modulen er i skrivende stund inne til kvalitetssikring hos NTNU Skolelaboratoriet. 

Publisert: 19. september 2017