Tilbake

Newton Flight Academy åpnet i Bodø

Bodø, Norge, 17. Juni 2016 – Fylkesråd for næring i Nordland Fylkeskommune, Mona Fagerås, åpnet i dag Newton Flight Academy i Bodø.

 

Newton Flight Academy skal gi ungdom og voksne en unik og realistisk opplevelse hvor de lærer fundamentale prinsipper og ferdigheter innen aerodynamikk, navigasjon og metrologi samt at publikum får planlegge og gjennomføre flyturer i realistiske og bevegelige flysimulatorer.

Viktige bidragsytere til Newton Flight Academy har foruten FIRST Scandinavia og Norsk Luftfartsmuseum vært Nordland Fylkeskommune, flyprodusenten Boeing, Sparebank1 Nord-Norge og en lang rekke lokale sponsorer med Arnøy Bygg og M3 anlegg i spissen.

Fylkesrådet har bidratt med tilsammen 7,5 millioner kroner i DA-midler til etablering av selve bygget. ”Vi tror at nyskapningen blir en viktig kilde både til  kunnskap og opplevelser. Newton Flight Academy er et spennende tilskudd til flymiljøet og til opplæringstilbudet for barn og unge i Bodø og Nordland. Målet er å nå 3 000 ungdommer pr år. Bygget er godt synlig og aktivitetene vil bidra til å sette Bodø på kartet nasjonalt og internasjonalt i bursdagsåret 2016”, sier fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV).

Newton Flight Academy er et konsept utviklet av stiftelsen FIRST Scandinavia i samarbeid med Norsk Luftfartsmuseum. ”Nå har vi etablert dette for første gang i Bodø, men vi ser allerede interesse fra andre steder i landet og utenfor våre landegrenser. Dette er et unikt prosjekt som vi takket være gode samarbeidspartnere har fått realisert i rekordfart. Det at vi kan tilby ungdommer helt ned i 12-årsalderen en mulighet til å lære de fundamentale ting om hvordan et fly kan fly, og gi dem en realistisk erfaring som pilot i de bevegelige simulatorene, tror jeg ikke man finner maken til noen steder i verden”, sier CEO i FIRST Scandinavia, Per-Arild Konradsen. ”Fra og med skoleåret 2017-2018 håper vi at dette skal være en del av det regulære undervisningstilbudet for ungdomsskoler og videregående skoler i regionen, men inntil da vil senteret være åpent for publikum generelt, flyklubber og andre som har lyst på en spennende og lærerik flyopplevelse”, avslutter Konradsen.

Flyprodusenten Boeing feirer i år sitt 100 års jubileum og er en av hovedsponsorene for dette prosjektet. ”Basert på våre beregninger vil verden trenge over 1 million nye flyteknikere og piloter over de neste 20 årene -  200 000 av disse i Europa alene”, sier Dr. Matthew Ganz, President Boeing Germany & Northern Europe. ”Derfor er det svært viktig å inspirere og oppfordre neste generasjon til å utforske de spennende og varierte mulighetene innen luftfart”

Les mer og book billetter på www.newtonflightacademy.com  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publisert: 17. juni 2016