Tilbake

Newton Harstad, Verdal og Saltdal er 10 år!

Dette ble markert under nettverkssamlinga 23. oktober og jubilantene fikk Newton-sekker og ti jubileumskrus hver.

 
På bildet ser vi Ole Magnus Høydal og Per Håvard Myran fra Newton Verdal, Frank Borkamo fra Newton Saltdal og Ludvig Forthun fra Newton Harstad med sine jubileumskrus. 

 

Det er 10 år siden kunnskapsparken i Harstad hadde offisiell åpning av sitt Newton-rom (bildet ovenfor). Dette var det første Newton-rommet som kom opp i den formen som i vi i Newton konseptet anbefalte, og hovedtema var energi og teknologi. Newton Harstad har i alle disse årene hatt et nært forhold til sine brukere (klasselærere) og har produsert og tilbudt moduler etter skolenes behov. I tillegg har Newton-rommet tilbudt aktiviteter på kveldstid. 

 

I Verdal ble Midt-norsk realfag og teknologisenter etablert i 2007 (bildet ovenfor er fra åpningen), dette var et samarbeid mellom skole og lokalt næringsliv. Senteret skulle i tillegg til sin læreplanbaserte undervisning være en pådriver for å skape interesse for tekniske /mekaniske fag slik at flere ungdommer søkte denne retningen i regionen. I prosessen med å etablere senteret ønsket de å definere dette som et Newton-rom og ble en del av Newton-nettverket allerede i 2007.

 

Saltdal piloterte sin første modul allerede i 2006 men i 2007 satte de undervisningstilbudet i system på nasjonalparksenteret på Storjord. Siden 2007 har Newton Saltdal hver høst gitt tilreisende klasser undervisning innen realfagene, fysisk aktivitet og kosthold i unike omgivelser i Saltdal. Bildet ovenfor er fra en av de første gjennomføringer.Vi gratulerer jubilantene og ser frem til videre samarbeid!

 

 

 

 Publisert: 26. oktober 2017