Siste elevgruppe før pensjonen

Vi var flue på veggen da Per Olaf tok i mot sin siste elevgruppe. Kanskje er du hans arvtaker?
Siste elevgruppe før pensjonen
Tilbake

Det er torsdag 3. mai på Newton-rommet i Fauske. Ekkoet av gledesropet “YES!” slår i veggene. To gutter slår armene triumferende i været. En av dem legger seg på rygg i ekstase. Deres robot kom først over målstreken! “Da er det lunsj” - sier Newton-lærer Per Olaf Johansen. Elevene henter matpakkene sine og går inn i naborommet for å spise.

Det er 4. trinnselever fra en av kommunes skoler som er på besøk i Newton-rommet lokalisert ved Finneid skole. De har lært å programmere med We-Do i undervisnings-modulen «WeDo 2.0 Styring og fart» som er under pilotering. Avslutning før lunsj ble vennskapelig kappestrid for robot-kuskene. En fin gjeng 10 åringer. En av mange som har vært på besøk i Newton-rommet. Det de ikke vet er at de er den siste Per Olaf har booket i sin kalender før han skal pensjonere seg.

“Det har vært spennende å holdt på med dette. Å få være med fra starten.” sier Per Olaf mens han heller i en kopp kaffe. Newton-rommet på Fauske åpnet februar 2009 i det som den gang het Vestmyra Ungdomsskole. En skole Per Olaf hadde jobbet i siden han ankom kommunen i 1981 med 3 års erfaring i sekken fra Borre og Øksnes kommune.
“Da rommet åpnet hadde jeg allerede vært ansatt som Newton-lærer siden skoleårets start august 2008”. Den høsten ble brukt til å finpusse rommet og pilotering av undervisning. Siden den gang har jeg vært på flyttefot med Newton 2 ganger.”

Nå nærmer det seg slutten, og Fauske kommune har begynt søken etter Per-Olaf sin arvtager. “Jeg har nå sagt at jeg vil at det skal være litt overlapping, så kanskje er jeg litt tilbake til høsten… vi får se!” avslutter han med et lurt smil som er velkjent for elevene han har hatt på besøk.

Vi i Newton og FIRST Scandinavia takker for samarbeidet.

Er du interessert i å bli Per Olaf sin arvtager: Les mer og søk her (søknadsfrist 04.06.18)

 

Publisert: 28. mai 2018