Newton ENGIA - Statoil energirom - Ofoten

Newton ENGIA - Statoil energirom - Ofoten

Prosjekteier: Narvik videregående skole
drift i drift

Talentsenteret

 

Talentsenteret vil for første gang arrangere samlinger her på Newtonrommet i  Narvik. Talentsenteret i realfag er et sted der unge med spesiellle talent og interesse i matematikk, naturfag og teknologi får møtes og utfordres på sine interesser. Talentsenteret i realfag har nå åpnet for søknad til alle sine samlingsbasert årsenheter neste skoleår, samt to av høstens enkeltstående Camper. Søknadsfrist for samlingene på Newtonrommet er 22. juni. For mer informasjon om hva talentsenteret er, og hvordan man søker, se NordNorsk Vitensenter sine sider om

Talentsenteret: https://nordnorsk.vitensenter.no/nye_talenter

NB: Man kan kun søke om plass på talentsenteret i samarbeid med skolen.

 

 

 


Newtonrommet i Narvik er etablert i Parkhallene. Offisiell åpning var i september 2012. Siden da har klasser deltatt på undervisning i rommet. Her får både grunnskole og videregående skole mulighet til å lære fysikk, kjemi og matematikk gjennom spennende praktiske øvelser og forsøk.

 

 

javascript:void(0);Fra testingen av rommet våren 2008

 

Alle grunnskolene i Narvik, Ballangen og Tysfjord, samt Narvik videregående skole får besøke rommet og delta i undervisningen helt gratis. Skolene må selv dekke transportkostnader. Dersom skolene ønsker det, kan vi ta med undervisningsoppleggene og komme på besøk til skolene, da dekker Newtonrommet kjøring. Det er mulig å ta med alle modulene, foruten energimodulen Engia for ungdomstrinnet, ut til skolene.

Newton-rommet tilbyr i dag flere undervisningsopplegg for småskoletrinn, mellomtrinn, ungdomstrinn samt videregående skole. 

For ungdomsskolen har vi et todagers undervisningsopplegg med fokus på fornybare- og ikke fornybare energikilder til 9.trinn. Vi har også legoroboter for mellomtrinnet, enklere legoroboter for småskoletrinnet og en solcelle modul for vg1.  Mer informasjon om dette og andre moduler finner du ved å klikke på modulene nedenfor.

Egne realfagslærere forestår undervisningen i rommet, og det vil arrangeres kurs for naturfagslærere som skal besøke i Newton-rommet med sin klasse. Er du lærer og vil melde på din klasse kan du benytte påmeldingskalenderen, den vises i menyen til venstre.

Flere undervisningsopplegg/moduler for grunnskole og videregående skole er under utvikling, målet er å kunne tilby alle skoletrinn spennende undervisningsopplegg i Newton-rommet. Mer informasjon om dette kommerNewton ENGIA – Statoil energirom Ofoten eies og driftes av Narvik videregående skole.

Etablering av rommet er finansiert av Statoil og Nordland Fylkeskommune. Stiftelsen FIRST Scandinavia har utviklet konseptet og undervisningsopplegget i samarbeid med flere faginstanser.

 
For spørsmål om rommet og undervisningen kan du kontakte Newtonlærerne eller Bodil Wang se kontaktinformasjon i meny til venstre.


 

 Også i år arrangerte forskerfabrikken sommerskole her på Newtonrommet. 

 

Rundt 10 elever fra 10 til 13 år hadde noen morsomme og lærerike dager i begynnelsen av sommerferien. Sommerskolen hadde plass til 26 barn, så vi håper at det er kommer flere påmeldinger til neste sommer.

Forskerfabrikken har valgt å ikke kjøre forskerkurs i Narvik høsten 2018.

 Moduler i dette Newton-rommet

Moduler for 1.-4. årstrinn

Moduler for 8.-10. årstrinn

Moduler for 8.-10. + VG1 årstrinn

Moduler for VG1. årstrinn

Barnehagemoduler

Kontaktinfo

Bodil Wang, Marita Liljebakk, Anders Øgsnes
Narvik
Tlf: 75656690, 97604775 (Marita), 90986117 (Anders)
NewtonOfoten@vgs.nfk.no

Besøksinformasjon

Parkhallen Narvik, nedenfor Torvet i Kongens gate.
Narvik kommune

Prosjekteier

Narvik videregående skole

Samarbeidspartnere