Newton Møre

Newton Møre

Prosjekteier: Ålesund Kommune
pilotering under pilotering

FØRSTE KLASSE I PILOTERINGSFASEN

Onsdag 7.Mars 2018 var 6B ved Larsgården skole første klasse til å gjennomføre «Roboter og Matematikk» på Newton Møre. NRK Møre og Romsdal sendte direkte på radio og hadde innslag på distriktsnyhetene. Besøket ble dekket av Sunnmørsposten som hadde en fin artikkel over to sider torsdag 8/3-18. Flere lokalaviser var også innom med sine fotografer for å lage reportasjoner, og næringslivet på Norsk Maritime Kompetansesenteret (NMK) var innom for å ta en titt.

Dagen ble en suksess for samtlige involverte, elevene jobbet målrettet og viste stor lærelyst. Tilbakemeldingene var mange fra de 16 elevene som fikk bygge og programmere legoroboter. De var begeistret over å ha bli tatt i mot av en humanoid robot, få bruke store skjermer og få muligheten til å teste ut nye ting, snakke sammen og samarbeide. En fantastisk dag i hvite frakker med vitenskap, teknologi og innovasjon på agendaen.

 

OFFISIELL ÅPNING AV NMK 2

Newton Møre etableres i Norsk Maritime Kompetansesenteret (NMK) i Ålesund. Onsdag 22.11.17 ble et nytt bygg ved NMK senteret offisielt åpnet og i den anledning var det åpent hus hvor vi fikk mulighet til å vise frem Newton-rommet til veldig mange besøkende.


Som det første i landet har Newton-rommet to Humanoide roboter som kan ”snakke” med besøkende. Det er også det første i sitt slag med flere nye funksjoner, blant annet smartvegger, touchskjerm på glass, Active Floor, hologrammaskin, takskjørt med ledlys med mer. Newton-rommet skal stå klart for undervisning i 2018 og vil få si egen offisielle åpning i 2018.

Ålesund kommune er eier og skal drifte Newton Møre sammen med Møre og Romsdal fylkeskommune. Newton-lærere ansettes og det skal gis et bredt undervisningstilbud til elever i hele kommunen. Newton-modulene det startes ut med er; Roboter og matematikk (barnetrinn), Fornybar energi (ungdomstrinn) Fra Yoghurt til Will Smiths far (vgs) og  WeDo (bhg/ småtrinn).

 Moduler i dette Newton-rommet

Kontaktinfo

Bjørn Endre Helgesen
Administrativ leder
Tlf: 41216979
newton@alesund.kommune.no

Besøksinformasjon

Borgundvegen 340
6009 ÅLESUND

Prosjekteier

Ålesund Kommune

Samarbeidspartnere

- Sparebanken Møre