25.03.2019 - Newton-kurs 25. og 26. mars i Ålesund

Årets Newton-kurs arrangeres mandag 25. og tirsdag 26. mars i Newton-rommet i Ålesund. 

Vi møtes til lunsj mandag kl. 12.00 i kantina til Norsk Maritimt Kompetansesenter AS (NMK). Etter lunsj blir det en presentasjon av og omvisning i NMK og Newton-rommet, før vi går over til programmet for de to dagene:


Dag 1 - Den nye modulen Roboter og omkrets

Praktisk gjennomgang av Roboter og omkrets for mellomtrinnet. Dette er en revidert utgave av modulen "Roboter og matematikk". Modulen er revidert høsten 2018 i samarbeid med forskere ved Nord Universitet. I arbeidet har vi fulgt Lesson Studies-metoden, og filming/lydopptak har vært et viktig verktøy i prosessen. Vi gjennomgår modulen i sin helhet, og reflekterer over valg av aktiviteter og metode. Ansvarlig: Kjersti, Markus og Ingvill, Newton-administrasjonen

 

Dag 2 -  To kurs på en dag!

Markedsføring i farta!
 Et krasjkurs i hvordan du kan bruke mobiltelefonen til å dokumentere og markedsføre i en travel hverdag. Kursholder er Stian Andre Olsen, FIRST Scandinavia.

Datalogging - en oppdatering! Nye trådløse sensorer, samt ny versjon av PASCO-programmene SparkVue og MatchGraph gjør det enda enklere å gjøre forsøk og målinger i Newton-rommet. Kurset vil bestå av demonstrasjoner og egenaktiviteter med måling av temperatur, spenning/strøm (effekt/energi), CO2 (respirasjon/ fotosyntese), lys (UVA/UVB, Lux, irradians, farger), bevegelse/”gå grafen” m.fl. Kursholder er Erik Duhs Nilsen, Gammadata.

Program og praktisk info finner du i invitasjonen: Invitasjon Newton-kurs_2019.pdf

 

Påmeldingsfrist 11. mars.