Åpning av Newton Kvinnherad

Onsdag 16. juni åpnet det nye Newton-rommet i Kvinnherad kommune. Til stede var fornøyde representanter fra næringslivet og kommunen.
Åpning av Newton Kvinnherad
Tilbake

Planleggingsarbeidet av Newton Kvinnherad startet i midten av februar 2020, og 16. juni var det endelig duket for storstilt åpning med representanter fra næringsliv og Kvinnherad kommune.

En sjelden entusiasme i «alle leire» har bidratt til at alt er klart for undervisning i til neste skoleår. Newton-rommet er lokalisert i administrasjonsbygget til Hydro, og skal være en del av skoledriften i kommunen.

To drivende dyktige Newton-lærere er allerede på plass, Matthias Zimmermann og Helena Espevik.


 

Ordfører Hans-Inge Myrvoll holdt den offisielle åpninga utendørs, med elever, kommuneledelse og næringslivet tilstede. Han understreket viktigheten av at dette er en inspirerende læringsarena som er en del av norsk skole, og at slike tilbud er mulig å realisere også i distriktene, ikke bare i byene.


Fabrikksjef Johan Berg overreker nøkkelen til Newton-rommet til ordfører Hans-Inge Myrvoll

 

Lang taleliste

Kommunaldirektør Ragnhild Bjerkvik fremhevet spesielt at Newton-rommet løser utfordringene for kommunen med oppdatert utstyr til alle skolene, og gir praktisk og fordypende læring i realfag for alle elever i kommunene, i henhold til gjeldende læreplan.

Rektor Audun Bjelland mener at Newton-rommet er et pedagogisk kinderegg – godt utstyr, praktisk læring i henhold til fagfornyelsen, og en flott og inspirerende lærearena for alle.

Sparebankstiftelsen var representert av leder Svein-Arne Eidsvik som mener at all samfunnsutvikling handler om utdanning og om å inspirere de unge der de er. 

Den utrettelige prosjektlederen fra Hydro, Eivind Torvik, ble helt naturlig gitt sin del av æren for at dette Newton-rommet ble realisert.

Vi ser fram til å kunne åpne det nye Newton-rommet for kommunens elever til høsten.

Alt er med andre ord på plass for et spennende neste skoleår i det nye Newton-rommet i Kvinnherad kommune. 


Newton-lærerne Helena Espevik og Matthias Zimmermann gir en orientering om Newton-rommet og Newton-modulene som skal brukes til neste skoleår.

 


 Som vanlig bidrar næringslivet i etableringen av Newton-rom.

 

 
Eivind Torvik, entusiastisk prosjektleder fra Hydro.

Publisert: 17. juni 2021