En grenseløs Newton-uke

Denne uken har det vært kompetansedeling på tvers av grenser i Newton.
En grenseløs Newton-uke
Tilbake

Stavanger og Ålesund

Samantha Clark, STEM Development Manager på University of the Highlands and Islands og prosjektleder Emma Robertson fra Science Skills Academy (SSA) i Skottland har vært 3 dager på studietur i Norge.

De startet besøket i Newton-rommet i Stavanger der de overvar dag 1 av Engia-modulen. Jørn Bjerga og Elin Rosnes sørget for god mottakelse, informasjon og råd. Turen gikk så videre til Ålesund. Ole-Morten Mortensen fra FIRST Scandinavia fikk gitt mer innføring i Engia-modulens for og etterarbeid. I tillegg fikk Samantha og Emma mulighet til å observere Newton-lærere Bjørn-Endre Helgesen og Kenny Solevåg-Hoti da de inspirert engasjerte elever med modulen «Roboter og Matematikk».

Dette markerer starten på kompetanseoverføringen mellom de skotske ressurspersonene som nå etablerer 5 Newton-rom i Highlands and Islands delen av Skottland og det etablerte Newton-nettverket i Norge.

Mobile Newton Flight Academy

Samtidig kunne FIRST Scandinavia og Boeing ønske rundt 150 nederlandske skoleelever og studenter velkommen til det mobile Newton Flight Academy ved Teknisk Universitet i Delft (TU Delft).

Et av universitetets rom ble midlertidig utstyrt med 4 flysimulatorer og arbeidsstasjoner. Målsetningen med dette temporære Newton-rommet er å begeistre ungdommer og lærere i Nederland med teknologi, naturvitenskap og realfag i praksis. Undervisningsopplegget varte en hel dag og de deltakende skoleklassene jobbet på et simulert rednings-og observasjonsoppdrag.

De unge elevene lærte fundamentale ferdigheter innen flyvning, aerodynamikk, navigasjon, planlegging og gjennomføring av en observasjonsflytur.

Tineke Bakker-van der Veen, Direktør for Boeing i Benelux og Norden sto for åpningen, og lot seg imponere over barnas engasjement.

 

 

Publisert: 25. mai 2018