Tilbake

Fredag 19. januar åpnet Newton Voss ved nye Voss Gymnas.

Vi slutter aldri å bli imponert over entusiasmen og energien til enkeltpersoner som klarer å gjøre den lille forskjellen.

 

Asle Kvestad (bilde), Ragnhild Blikberg (bilde) og Trond Herfindal er de som på alle nivå i prosessen har bidratt til at vi kunne åpne enda et Newton-rom. De er Newton-lærere hele gjengen, ansatt av fylke og kommune. I tillegg har den flotte rektor ved nye Voss Gymnas, Unn Fauskanger bidratt tungt, samt Voss kommune v. ordfører Hans-Erik Ringkjøb og Hordaland fylkeskommune. Alle har spilt godt på samme lag i dette prosjektet. Det samme har også det private næringsliv; Voss sparebank, Vekselbanken, Voss Energi samt mange andre lokale bedrifter. Alle med det samme målet; fremtidens utfordringer skal løses av våre barn og barnebarn.

Det vi kan gjøre er å legge til rette for at kunnskapsnivået for fremtidens beslutningstakere blir det aller beste! Og da er det viktig med alterrnative læringsarenaer med fokus på praktisk læring slik at vi sikrer at alle våre elever får «den gode mestringsfølelsen».

Den formelle åpningen ble gjort av elevrådslederen ved skolen. Deretter fikk de 30 gjestene demonstrert flere realfaglige aktiviteter i Newton-rommet, utført av elver både fra grunnskole og videregående skole. Det hele ble avsluttet med kaffe, mineralvann og to store Newton-kaker :-)

Publisert: 21. januar 2018