Lykke til alle sammen!

Da var sommerferien 2019 offisielt over. Endelig kan vi fortsette med unike læringsopplevelser og dele gleden ved å mestre realfag!
Lykke til alle sammen!
Tilbake

Vi håper både foreldre, elever og lærere har hatt en fin sommerferie, og at alle er like klar som oss til å starte på det nye skoleåret.

Ønsker spesielt de nye Newton-lærerne, som snart skal ta i mot sine første elevgrupper, lykke til. I fjor var Marie Kristensen, Newton-lærer på Fauske, i samme situasjon som dere. I et intervju i Avisa Nordland lørdag 17. august deler hun noen betraktninger etter sitt første år som Newton-lærer.

”– Praktisk læring i realfag omfavner både de mindre faglige sterke, og de som er faglig gode på hver sine måter. De mindre sterke klarer å henge bedre med, mens de aller sterkeste får utfoldet seg mer gjennom å fortelle og forstå hvordan ting foregår. For eksempel i kjemifaget, forteller hun.

– Har dagens elever blitt mer kravstore når det kommer til ønsket om å lære?

– Dagens unge lærer på en helt annen måte, og digitaliseringen av samfunnet er nok en av årsakene til det. Barn er i dag vant til å få stimuli gjennom lykkesensorene i hjernen. Å bare lese gir liten effekt når mestringsfølelsen også skal tilfredsstilles, svarer hun.”

Vi i Newton-administrasjonen håper alle, både store og små, i Newton-rommene får kjenne på mestringsfølelsen i året som kommer!

Link til intervjuet: (krever abonnement)Publisert: 20. august 2019