Tilbake

Newton Møre etableres i Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) i Ålesund.

Rolls-Royce, Inmarsat og NTNU er noen av selskapene som Newton-rommet er samlokalisert med. Ideen er at elevene også skal få se avansert teknologi i den "virkelige verden"

 

 

Onsdag 22.11.17 ble et nytt bygg offisielt åpnet ved NMK senteret. I den anledning var det åpent hus hvor vi også fikk mulighet til å vise frem Newton-rommet.

Som det første i landet har Newton-rommet to Humanoide roboter som kan ”snakke” med besøkende. Det er også det første i sitt slag med flere nye funksjoner, blant annet smartvegger, touchskjerm på glass, Active Floor, hologrammaskin, takskjørt med ledlys med mer. Newton-rommet skal stå klart for undervisning i 2018.

Ålesund kommune er eier og skal drifte Newton Møre sammen med Møre og Romsdal fylkeskommune. Newton-lærere ansettes og det skal gis et bredt undervisningstilbud til elever i hele kommunen. Newton-modulene det startes ut med er; Roboter og matematikk (barnetrinn), Fornybar energi (ungdomstrinn) Fra Yoghurt til Will Smiths far (vgs) og  WeDo (bhg/ småtrinn).

 

Publisert: 22. november 2017