Tilbake

Newton nettverkssamling 2012 er vel overstått! Se innhold her.

Årets nasjonale Newton nettverkssamling er den 7. i rekken og vi er glade for at så mange som 60 deltakere fant veien hit - til tross for snøkaos i flytrafikken første dag.


Programmet første dag ble utsatt i påvente av flere deltakere som ble forsinket i forbindelse med snøværet. Rundt 1,5 time etter skjema kunne Marianne Aasen, leder av Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité åpne samlingen. Daglig leder i FIRST Scandinavia, Per-Arild Konradsen, ønsket velkommen og tok oss igjennom en kort presentasjon av Newton-rommene i Norge. Last ned presentasjon nede på siden.

Fabrikksjef Hanne Finstad fra Forskerfabrikken orienterte om Forskerfabrikken og mulighetene for samarbeid med Newton-rommene som ønsker det. Last ned hennes presentasjon nede på siden.
 
Etter presentasjon av modulen Navigering med GPS og digitale kart av Geir Kristoffersen fra Newton Alta fikk vi dra ut å prøve GPS-ene selv. Annette Ekman fra Newton Harstad tok aktiviteten videre og inn i en spennende konkurranse. Vi fikk prøve Djeeo, - et spill som stimulerer til læring gjennom fysisk aktivitet og samarbeid. Vi kunne definitivt slå fast at dette engasjerte. Les mer om Djeeo her.

Mandag ettermiddag var vi klare for sosialt samvær i FIRST Scandinavias lokaler. Vi møttes til middag på Rica hotel klokken 20.00 og på menyen stod Ørrettartar, Hjortebiff og Blåbærpannacotta med dertil passende drikke. Det ble en livlig men også avslappende kveld i godt lag.

Dag to var Anders Isnes fra Naturfagsenteret først ut med siste nytt fra Naturfags-Norge - en oppdatering som vi vet deltakerne setter stor pris på. Les mer i hans presentasjon nede på siden.

Etter dette holdt Stein Dankert Kolstø, professor i naturfagsdidaktikk, Institutt for fysikk og teknologi ved Universitetet i Bergen, et engasjerende foredrag om læringssamtaler ved praktiske arbeid og aktivitet. Her ble det også tid til diskusjon i grupper og vi fikk tips og råd til konkrete forbedringer av f.eks oppsett av oppgaveark mm. Les mer i hans presentasjon nederst på siden.

Newton Marint forum gikk parallelt med siste del av agendaen. Dette er et forum som er etablert for de Newton-rommene som har Kyst og havbruk som hovedtema. Les referat nede på siden.

Avslutningsvis gikk Ingvill Berg fra FIRST Scandinavia igjennom nye funksjoner på newton.no. Se hennes presentasjon nederst på siden.

Til slutt var det satt av tid til å diskutere og spørre om alt som man måtte undre seg på. Last ned PDF med flere bilder her


Vi i FIRST Scandinavia vil takke for to flotte dager, - og ser fram til å fortsette en god dialog med dere i nettverket - og til å samle alle igjen til neste år.Her kan du laste ned presentasjoner fra Newton nettverkssamling 2012


Newton-nettverket
Per-Arild Konradsen, FIRST Scandinavia

Om Forskerfabrikken
Hanne Finstad, Forskerfabrikken

Om modulen Navigering med GPS og digitale kart (kommer)
Geir Kristoffersen, Newton Alta

Nytt og relevant fra Naturfags-Norge
Anders Isnes, Naturfagsenteret

Læringssamtaler ved praktisk arbeid
Stein Danker Kolstø

Nye funksjoner på newton.no
Ingvill Berg

Referat Newton Marint forum
Lasse Knutsen

Statoils realfagspris
Jane Nilsen Aalhus


Publisert: 1. november 2012