Pangstart for Ringsaker

Onsdag 15. januar kunne endelig Newton Ringsaker ønske bidragsytere og samarbeidspartnere velkommen til åpning med glødende engasjement og eksplosiv snorklipping!
Pangstart for Ringsaker
Tilbake

Rommet ligger i Gudahlgården sentralt i Brumunddal. Med vinduene ut mot gågaten vil det gi lokalbefolkningen et godt innblikk i praktisk og spennende realfagsundervisning. Rommet eies og drives av Ringsaker kommune og det er gjort mulig takket være bidrag fra Sparebankstiftelsen Hedmark, Innlandet fylkeskommune og Ringsaker vekst.

Vi er stolte av at Ringsaker er markert på Newton-kartet. Undervisningen her er et positivt bidrag inn i en mer praktisk tilnærming til realfag. Ikke minst er det viktig med utvikling av nye moduler som kan styrke barn og unges kunnskap og innsikt i et bærekraftig samfunn, sa ordfører Anita Ihle Steen.


Rådmann Jørn Stand løftet fram den regionale dimensjonen ved etableringen. - Det velutstyrt rommet kan benyttes av hele regionen, sa han. Undervisningsutstyret han refererte til er kjøpt inn med øremerkede midlene fra Sparebankstiftelsen Hedemark.


–  Sparebankstiftelsen jobber blant annet med å sikre vekst og utvikling i Innlandet. Den beste måten å gjøre dette på, er å investere i barn og ungdom i lokalsamfunnet. Newton-konseptet passer godt inn i denne strategien. Stiftelsen har derfor bidratt med en gave pålydende 1 500 000 kroner, informerte avdelingsleder ved Sparebank1 Østlandet avd. Brumunddal, Gunn Bente Hårberg under åpningen.


Det er Anette Kjelsrud og Tone Sigurdsen som er ansatt som Newton-lærere. Sammen underviser de hele utdanningsløpet. Fra programmering for barnehagebarn til bio- og genteknologi for videregående elever. Siden september har de hatt omkring 1000 barn og unge på pilotering.


Vi er ikke i tvil om at de vi har undervist i høst har hatt gode læringsopplevelser, slo en stolt Anette Kjelsrud fast i velkomsttalen.


Ti av de unge som har besøkt rommet var tilstede under åpningen for å vise gjestene de tre modulene det undervises i.


Livlige insekt

De flittige barnehagebarna fra Øverkvern FUS barnehage jobbet med en programmerbar roboten fra barnehage-modulen “Bee-bot og humleliv”. På en matte med illustrerte blomster skal roboten navigere seg hjem uten å fly seg fast i edderkoppens nett. Slik lærer barna algoritmisk tankegang gjennom lek.

Vennskapelig robot-konkurranse
To gutter og to jenter fra 5. trinn ved Kirkekretsen skole satte sin matte-kunnskap på prøve. De regnet seg fram til hvor mange rotasjoner en LEGO-robot behøver for å komme nærmest mulig en LEGO-figur uten å velte den.  


Kiwi DNA

Inne i labben jobbet to elever fra Ringsaker Videregående skole med ekstraksjon av DNA fra Kiwi. Det er en jobb som krever konsentrasjon og presisjon. Heldigvis klarte de oppgaven selv om Newton-lærer Tone laget en eksplosjon i naborommet!

Vi i Newton-administrasjonen ønsker Newton Ringsaker hjertelig velkommen i familien og ser frem til deres bidrag inn i nettverket.   


Les mer:

ringsakerkommune.no 

 
Se innslag fra NRK:
Distriktsnyheter Innlandet

 

Publisert: 16. januar 2020