Realfagsinteresse fra første sekund!

Et engasjert lokalt næringsliv og en offensiv kommune kan få til det de vil! Med et solid lokalt eierskap og 25 lokale bidragsytere i ryggen ble det nye Newton rommet i Sunndal åpnet 19. juni 2019.
Realfagsinteresse fra første sekund!
Tilbake

Hydro Aluminium er vertskap for Newton-rommet i Sunndal og fabrikksjef Roar Ørsund åpnet i dag, sammen med ordfører Ståle Refstie, den nye og flotte læringsarenaen. Over 60 personer var tilstede under åpningsarrangementet. Primus motorer for satsningen har vært Sunndal Næringsforening ved Per Helge Malvik og skolesjef i Sunndal kommune Liv Ingrid Horvli. Begge to kunne stolt konstatere at Sunndal kommune nå har fått Newton-rom nr 38 i rekken, og at dette kommer til å bli et viktig bidrag til realfagsundervisningen ikke bare i Sunndal kommune men for hele regionen.

Under kyndig veiledning av Newton-lærerne Torgeir Kårvand og Stine Slapø Haffke demonstrerte engasjerte elever fra syvende trinn ved Sande skole et utvalg aktiviteter fra modulene det skal undervises i. Nysgjerrige samarbeidspartnere fikk også et møte med roboten Pepper som skal bistå Newton-læreren med undervisningen.

Det pedagogiske tilbudet i Newton Sunndal vil komme barn og unge fra barnehage til videregående skole tilgode gjennom et bredt spekter av undervisningsmoduler. Skolesjef Liv Ingrid Horvli understreket viktigheten av at alle elever skal få besøke Newton-rommet minst en gang per år.

Vi i FIRST Scandinavia og Newton gratulerer alle eiere, Hydro, samarbeidspartnere og den unge generasjonen i Sunndal med dagen!

 

 

Publisert: 20. juni 2019