Reisebrev fra London

Newton-administrasjonen er tilbake etter inspirerende reise.
Reisebrev fra London
Tilbake

Bett er verdens største utdannings og teknologi event. I år samlet det 850 etablerte og ytterlige 103 nystartede selskap som fokuserer på teknologi, utdanning eller begge deler. Totalt 34 700 besøkende fra 131 land var samlet for å bli inspirert, diskutere og fokusere på utdanningens fremtid.

Vi valgte å markere starten på Newtons internasjonale satsning under Bett. I samarbeid med Boeing og Innovasjon Norge fikk vi 4 dager til ende informert interesserte politikere, skoleledere og lærere fra hele verden om Newton-konseptet. Basert på interessen rundt standen er det ingen tvil om at ønsket og behovet for praktisk  realfagsundervisning med stort læringsfokus, i en struktur og knyttet til et nettverk er universell.

Vi hadde som mål å presentere konseptet generelt blant annet gjennom et innblikk i mangfoldet av Newton-moduler som finnes. Med oss til London hadde vi aktiviteter fra moduler innen biodrivstoff, luftfart, energi og marint.

Hyggelig å møte kjenninger fra Newton-nettverket som var på Bett, og at norske skolefolk, som ikke kjente til Newton på forhånd, signaliserte stolthet over konseptet som er utviklet i Norge. 

Vi vil takke Boeing og Innovasjon Norge for bidrag. Med slike samarbeidspartnere blir jobben med å inspirere lettere.

 

Publisert: 2. februar 2019