Statsministeren og vi i skyene

Da statsminister Erna Solberg besøkte Newton Flight Academy tok hun seg både tid til å dele en himmelsk nyhet, og en rask flytur til kjente trakter.
Statsministeren og vi i skyene
Tilbake

Stifter av FIRST Scandinavia, Per-Arild Konradsen, ga statsministeren en kort oppdaterte på status i Newton og FIRST LEGO League. Etter innføringen tok Statsministeren ordet og fortalte om regjeringens realfagssatsing. Statsministeren delte sine betraktninger om at realfag i dagens kunnskapssamfunn er viktig for absolutt alle. Hun reflekterte over at dagens elever krever mer stimulans, og arbeidet FIRST Scandinavia gjør gjennom Newton og FIRST LEGO League “er med på å øke interessen for realfag”.

Derfor har regjeringen besluttet å støtte FIRST Scandinavia også i neste års statsbudsjett - og de øker støtten det kommende året!

Deretter fikk hun hilst på elevene fra Hunstad ungdomsskole som forklarte henne hvordan de jobbet med Newton-modulen “Til værs med tall - Et luftig oppdrag”.

Dina Pettersen, Tobias Johnsen og Magnus Molid startet med å vise hvordan de bruker såkalte trådkort for å utforske ulike oppgaver knyttet til strekning, fart og tid. 

Emma Husdal og Mia Leirbakk holdt på med sin flyplan, og fikk vist statsministeren hvordan man tar ut kurs. Emma mente at “motivasjonen til å regne matten øker når jeg vet at svaret jeg kommer fram til skal brukes til å fly etterpå” 

I en av de tre simulatorene på Newton Flight Academy fløy Tuva Tangen og Regine Quinen fra Saltstraumen til Soløyvatnet og søkte etter mennesker i nød. Dette er den siste og mest actionfylte delen av modulen, og den får alltid frem smilet hos pilotene som er på besøk.

Statsministeren fikk selv prøve en kort flytur. Instruktørene ga henne muligheten til å lande på en flyplass hun kjenner bedre enn de fleste: Bergen Lufthavn, Flesland.

Før hun forlot Newton Flight Academy fikk statsministeren også mulighet til å inspisere de mobile Newton-rommene som nå skal på turne i Europa og Finnmark. Der gjennomførte Newton-pedagog Markus Bjerkenes opplæring med to polske lærere som senere i år skal gi polske elever gleden med å mestre realfag!

Bilder:

Publisert: 2. september 2019