Tilbake

To flotte fagdager i Svolvær

29. og 30. mars tok Newton-rommet i Svolvær i mot 28 deltakere fra 16 ulike Newton-rom. Tirsdag var det kurs i dataregistrering mens onsdagen ble viet til viktige momenter i matematikkundervisning.

Guro Molaug, Newton-lærer i Newton-rommet i Svolvær startet med en presentasjon av Newton-rommet, og undervisningen som tilbys der. Deretter brukte vi dagen til dataregistrering med LEGO® MINDSTORMS® EV3. Det startet med korte praktiske oppgaver hvor deltakerne samlet data på ulike måter, og også brukte data til å lage nye datasett. Siste del av dagen arbeidet vi med et forsøk om frysing og varmeisolasjon hvor temperatursensor ble brukt. 

Presentasjon dataloggingskurs. 
4_selvstyrt.pdf
5_datasett.pdf
6_grafprogrammering.pdf
FrysingOgVarmeisolasjon.pdf

Oppgavene 1. Oscilloskop, 2. Dataregistrering i sanntid og 3. Fjernregistrering av data finner dere i programvaren under Robot Educator/Dataregistrering 

Dersom noen ønsker å kjøpe Naturfagsdelen til EV3-programmet, kan det gjøres her. 

 

Kursholdere var Ole Morten Mortensen og Ingvill Berg fra FIRST Scandinavia.

Om kvelden var det middag på hotellet på Lamholmen, med grillet tørrfisk og lofotlam på menyen. 

 
May Renate Settemsdal fra Matematikksenteret hadde regien dag 2, og tema var meningsfull matematikk. Det var en blanding av foredrag og praktiske oppgaver/diskusjoner gjennom dagen. 

Vi fikk høre om MAM-prosjektet.  Undervisningspraksis hvor lærerne engasjerer seg i elevens tenkning, stiller spørsmål, observerer og vurderer elevenes resonnement, språk og argumentasjon og fremmer forståelse, læring og økt motivasjon hos elevene. 

Møte med nye begreper er viktig. Elevene bør arbeide med varierte arbeidsmåter, og få tid til fordypning og tid til at begrepet modnes. 

Det finnes mange tips til undervisning på Matematikksenterets side, i tillegg til fagartikler om ulike emner. Her er link til noen av emnene og aktivitetene vi var innom på kurset. 

Presentasjon_meningsfull_matematikk
Telle i kor
Kvikkbilder (Fra nettverkssamlingen)
Samtaletrekk, plakat (pdf)
Samtaletrekk, artikkel av Kjersti Wæge
Alle teller

 

Noen bilder fra kursdagene. 

Publisert: 1. april 2016