Newton Bodø

Prosjekteier: Bodø kommune v/undervisningssjefen
drift i drift

Velkommen til Newton Engia Bodøs nettside. Her finner dere blant annet informasjon om Newton-modulene som tilbys skolene i Bodø, og også om andre aktiviteter vi tilbyr.

Skoleåret 2019/2020 er godt i gang, og i år vil vi i første omgang tilby modulene «Roboter og omkrets» beregnet for 6. trinn, og «Til værs med tall – et luftig oppdrag» hos Newton Flight Academy, beregnet for 9.trinn.

I høst har det vært utskiftinger av Newton-lærere, og med på laget har vi fått Ørjan André Snoen og Ingjerd Ødegård Staurbakk. Sammen med Daniel Holand vil de bidra til spennende og lærerik undervisning i realfag. Vi gleder oss veldig til å ta imot dere, og ønsker dere hjertelig velkommen til
Newton-rommet. Er det noe dere lurer på, er det bare å ta kontakt.  

Følg oss gjerne på Instagram (@newtonbodø)
og Facebook (Newton Bodø).

____________________________________________________________________________

Nå er vi godt gang med undervisningsåret 2017/2018. Siden skolestart har vi undervist i modulen Newton Engia, og vi har hatt mange fornøyde og ivrige elever fra 10.trinn på besøk.I løpet av skoleåret 2017/2018 vil alle 10.klassene i Bodø kommune få komme hit og være med på modulen Newton Engia (1 dag) og alle 5. klasser vil få være med på modulen "Roboter og matematikk -EV3" (1 dag). I tillegg vil vi tilby modulen "Salmo salar" for 6 og 7. trinn. Nå etter nyttår skal vi også igang med pilotering av en ny modul på Newton Flight Academy. Denne modulen er under utvikling, og vi skal i samarbeid med First Scandinavia bruke noe tid fremover til ferdigstilling av modulen.Vi er veldig stolte av Newtonrommet og gleder oss til å ta i mot dere, og håper vi kan gi dere gode opplevelser med realfag og læring gjennom praktiske aktiviteter. Er det noe dere lurer på, er det bare å ta kontakt. 

_____________________________________________________________________________

Onsdag 20.april dro vinnerklassen av Newton Engia-konkurransen på dagstur til Sundsfjord.

         

Vi har i løpet av skoleåret 2015/2016 hatt en konkurranse mellom alle 10.klassene i Bodø kommune, de ble vurdert ut fra praktiske oppdrag i newtonrommet og svarene på oppgaver i løpet av dagen. Premien til klassen fra Bankgata ble buss til Sundsfjord og omvisning på Sundsfjord kraftstasjon med inkludert lunsj. Elevene fikk være med inn i kraftstasjonen og se hvordan de ulike delene av vannkraftverket ser ut og fungerer i virkeligheten. Det ble en flott tur for både elever med sine kontaktlærere og newtonlærerne. Takk til Sundsfjord kraftstasjon som tok oss godt imot og gav oss en fantastisk omvisning.

                       

_____________________________________________________________________________

Nå er vi godt gang med undervisningsåret 2015/2016. Siden skolestart har vi undervist i modulen Newton Engia, og vi har hatt mange fornøyde og ivrige elever fra 10.trinn på besøk.I løpet av skoleåret 2015/2016 vil alle 10.klassene i Bodø kommune få komme hit og være med på modulen Newton Engia (2 dager) og alle 5. klasser vil få være med på modulen "Roboter og matematikk" (1 dag). I tillegg vil vi tilby modulen "Salmo salar" for 6. trinnet  og forhåpentligvis får vi mulighet til å pilotere en modul med tema brøkregning.

Vi er veldig stolte av det nye Newtonrommet og gleder oss til å ta i mot dere, og håper vi kan gi dere gode opplevelser med realfag og læring gjennom praktiske aktiviteter. 

 

 Moduler i dette Newton-rommet

Roboter og omkrets

Newton-modul nr. 2140

Kontaktinfo

Ørjan Snoen, Ingjerd Staurbakk og Daniel Holand
Hunstadringen 2
Tlf: 97186856
newton@bodo.kommune.no

Besøksinformasjon

Hunstad Ungdomsskole
Hunstadringen 2

Bodø Kommune

Prosjekteier

Bodø kommune v/undervisningssjefen

Samarbeidspartnere

- Statoil
- Bodø Kommune
- Nordland fylkeskommune
- Salten Aqua
- Salten Kraftsamband