Newton Brønnøy

Newton Brønnøy

Prosjekteier: Brønnøy kommune
etablering under etablering

Newton Brønnøy er under etablering. Rommet skal plasseres i den gamle gymsalen ved Brønnøysund Barne- og Ungdomsskole. Oppbyggingen av rommet er i gang, og det åpner for undervisning med elever (pilotering) våren 2019. Rommet vil være i ordinær drift fra skoleåret 2019/2020. 

Brønnøy kommune er eier og skal drifte Newton Brønnøy. Newton-lærerne Karina Lande og Fredrik Endresen er allerede på plass, les mer i Brønnøysunds Avis (for abonnenter).

Det skal gis et bredt undervisningstilbud til elever i Brønnøysund og omegn. Newton-rommet i Brønnøysund blir realisert i samarbeid med Equinor og Sparebankstiftelsen Helgeland, les mer på newton.no.

Modulene det startes med er Roboter og omkrets, WeDo 2.0, og Elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare  energikilder.  

 

"En etablering av et Newton-rom vil kunne gi realfagene et betydelig løft for elevene i Brønnøyskolen og Brønnøysund videregående skole"

- Kjartan Paulsen, Oppvekstsjef Brønnøy kommune 

 

Brynjar Forbergskog (styreleder Sparebankstiftelsen Helgeland), Torstein Moe (varaordfører Brønnøy kommune), Ole-Morten Mortensen og Solrunn Lian (begge FIRST Scandinavia) ser på de foreløpige skissene til rommet. (Foto: Einar Lohne Bjøru, Brønnøysund Avis)

 Moduler i dette Newton-rommet

Moduler for 6. årstrinn

Kontaktinfo

Kjartan Paulsen

Tlf: 75 01 20 00
kjartan.paulsen@bronnoy.kommune.no

Besøksinformasjon

Skolegata 4B
8900 Brønnøysund
Brønnøy kommune

Prosjekteier

Brønnøy kommune

Samarbeidspartnere

- Brønnøy kommune
- Equinor
- Sparebankstiftelsen Helgeland