Newton ENGIA - Equinor energirom - Svolvær

Newton ENGIA - Equinor energirom - Svolvær

Prosjekteier: Aust-Lofoten videregående skole
drift i drift


Newtonrommet i Svolvær

Velkommen til Newtonrommet i Svolvær! Rommet har nå vært i drift i fire år, og forrige skoleår hadde vi over 1800 besøkende. Newtonrommet er lokalisert i første etasje ved Aust-Lofoten videregående skole.

 

            

Newtonrommet i Svolvær er et tilbud til alle skolene i hele Lofoten. Alle modulene, undervisningsoppleggene, som tilbys i Newtonrommet baserer seg på kompetansemål fra gjeldende læreplan, og kan dermed inngå som en del av den ordinære undervisningen.

Vi kan nå tilby ulike opplegg/moduler for alle årstrinn fra 4. klasse til 3. klasse på vgs. De fleste oppleggene er dagsopplegg på ca 5 timer. Samlet oversikt over alle opplegg som tilbys finner dere i menyen til venstre under "Andre aktiviteter".

Påmelding til de ulike modulene/oppleggene gjøres direkte via påmeldingskalenderen her på siden. Ønsker dere noen av oppleggene, men finner ikke dato som passer, ta kontakt med undertegnede.

I år skal det for andre gang arrangeres en regional First lego league turnering i Lofoten. Vi som jobber på Newtonrommet i Svolvær, er prosjektledere for arrangementet som vil finne sted i Vågar idrettspark lørdag 9. november 2019.

Vi gleder oss til å ta i mot dere, og håper vi kan gi dere gode opplevelser med realfag og læring gjennom praktiske aktiviteter. Ta gjerne kontakt dersom dere har spørsmål.

 

Mvh Anne Marthe Limstrand og Guro MolaugModuler i dette Newton-rommet

Fra fjord til bord

Newton-modul nr. 2016

Newton Engia

Newton-modul nr. 1797

Roboter og omkrets

Newton-modul nr. 2141

Solceller og solfangere

Newton-modul nr. 1944

Varmepumpe

Newton-modul nr. 2068

Kontaktinfo

Guro Molaug/Anne Marthe Limstrand
Aust-Lofoten vgs
Tlf: 41567532/41146103
gurmol@vgs.nfk.no

Besøksinformasjon

Aust-Lofoten videregående skole
Gymnasgata13
8300 Svolvær
Vågan

Prosjekteier

Aust-Lofoten videregående skole

Samarbeidspartnere

- Vågan kommune
- Lofotkraft