Newton Møre

Newton Møre

Prosjekteier: Ålesund Kommune
drift i drift

Offisiell åpning med Nobelpris-vinner

17. august 2018 ble Newton Møre offisiell åpnet av psykolog, hjerneforsker, professor i nevrovitenskap og Nobelpris-vinner May-Britt Moser.

Moser, som opprinnelig er fra Fosnavåg i Møre og Romsdal, brukte anledningen til dele noen tanker til de inviterte.

“Det å se at dere jobber for unger, at dere ønsker å gi unger det som unger fortjener, er viktig for meg. Unger fortjener voksne som ikke er redd for spørsmåla til ungene. Hvis ikke unger får lov til å stille spørsmål, er det noe som er galt. Men det er ikke slik at vi voksne er orakel. Det voksne skal gjøre er å vise at vi ikke er redde for å ta mot spørsmål. Og hvis vi ikke vet svar, så må vi prøve å hjelpe ungene til å finne svar."

Så henvendte hun seg direkte til elevene som var tilstede, og fortsatte: “Og så er det ikke alltid det finnes svar, og da er enn nødt til å forske. Det bringer dere fra Newton-rommet, over til forskning og Mørelab, og til NTNU."

Moser inkluderte dermed både Newton-rommet, Mørelab som er samlokalisert i NMK bygget og NTNU hvor hun til daglig har sitt virke.

“Kunnskap er et våpen mot kunnskapsløshet i samfunnet, mot dårlig politikk og for et bærekraftig miljø.” - avsluttet hun før hun fikk sett de engasjerte eleven i aksjon.Moduler i dette Newton-rommet

Kontaktinfo

Bjørn Endre Helgesen
Leder
Tlf: 41216979
newton@alesund.kommune.no

Besøksinformasjon

Borgundvegen 340
6009 ÅLESUND

Prosjekteier

Ålesund Kommune

Samarbeidspartnere

- Sparebanken Møre